Wat wil jij?

door | Blog | 0 Reacties

Je zit in een rat race en je wil eruit. Je wil doen wat jij ten diepste wil, ongeacht wat anderen ervan vinden. Jezelf op de eerste plaats zetten. Maar wat is dat? Hoe kom je daarachter? Je weet vaak heel goed wat de ander wil, maar wat wil jezelf? Omdat je altijd maar bezig bent met wat de ander wil, sta je daar niet of nauwelijks bij stil. Wat wil je nu eigenlijk? Weet je dat eigenlijk wel? Het is moeilijk om bij dat gevoel te komen als je altijd maar bezig bent op de automatische piloot.

Wat zijn jouw drijfveren?

Onderzoek bij jezelf wat jouw drijfveren zijn. Waar word jij blij van? Wat levert jou energie op? Wees mild voor jezelf, wees niet te kritisch en vul jezelf met positieve gedachten. We zijn geneigd om kritisch naar onszelf te zijn. Als je elke dag denkt dat je niet goed genoeg bent, ga je dat geloven. Maar als je positief denkt, zul je bemerken dat je je daar beter bij zult voelen.

Om deze zaken duidelijk voor jezelf te krijgen, maak je een overzicht van je wensen/behoeften. Je kunt dit per levensgebied doen. Altijd in de ik-vorm en altijd alsof het er al is. Het is in potentie in jou aanwezig.

Bijvoorbeeld:

  • Ik ben gelukkig in mijn liefdesrelatie.
  • Ik geniet van mijn gezin.
  • Ik ben financieel onafhankelijk.
  • Ik ben succesvol, benut al mijn talenten.
  • Ik ben gezond en fit.

Dus, wat wil jij nou eigenlijk?

Doen wat JIJ wil

Je wil doen wat jezelf ten diepste wil, ongeacht wat anderen ervan vinden. Jezelf op de eerste plaats zetten. Je mooiste leven leven. Vanuit je ware potentie.

Balans/evenwicht

Je wil dat er meer balans komt in het geven en nemen. Alles meer in evenwicht is. Niet gericht op die ander, maar voornamelijk op jezelf. Dat betekent niet dat je egoïstisch bent! Je eigen tijd inplannen en niet laten opslokken door anderen. Voor jezelf kiezen, maar dat hoeft niet te betekenen dat je

Daadkracht (de juiste actie)

Je gaat de juiste stappen zetten in de richting die jij wil. Als je je hiervoor openstelt, zul je zien dat het door je heen gaat stromen. Hier krijg je energie van.

Spirituele ontwikkeling

Door meer naar binnen te keren en te voelen wat jij nu eigenlijk wil, zul je ook spiritueel ontwikkelen. De hogere (onvoorwaardelijke) liefde voor jezelf voelen.

Gezien worden

Je wil graag op je waarde geschat worden. Zichtbaar zijn. Dat je gezien en gewaardeerd wordt om wie je bent!

Liefde/harmonie/innerlijke rust in zichzelf

Alles wat je altijd zo goed voor anderen kunt, moet je op jezelf toepassen. In liefde en harmonie met jezelf zijn. Als jij de beste versie van jezelf bent, kun jij meer voor anderen betekenen zonder dat je jezelf hierbij tekort doet. Aandacht voor jezelf geeft vertrouwen.

Assertief zijn

Als je duidelijk en effectief communiceert en aangeeft wat jij wil en hoe jij dat wil, zul je merken dat anderen dat accepteren en er geen conflict ontstaat.

Uitspreken (delen)

Als je meer prijs geeft van jouw innerlijke wereld, dus dingen deelt die jou bezighouden, zul je merken dat dat jou meer lucht geeft. Soms zal blijken dat dingen niet zo erg zijn als ze in jouw beleving zijn. Durf om hulp te vragen. Blijf niet te lang tobben.

Structuur/deadline

Je hebt behoefte aan een structuur die voor jou werkt. Hoe je jouw prioriteiten het beste stelt. Het stellen van de juiste deadline is hierbij erg belangrijk, zodat de juiste acties op de juiste tijd worden genomen.

Vind jij het moeilijk om de eerste stappen te zetten, maar wil jij wel met jezelf aan de slag? Heb jij behoefte aan een coach, gids en/of een spiegel? Laat het me weten! Ik help je en ik daag je uit om in je innerlijke kracht te komen en persoonlijk te groeien.

Ik nodig je graag uit voor een persoonlijk succesgesprek.

Plan meteen een succesmoment in mijn agenda.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download mijn gratis e-boek

Leef je ware potentie

Ontdek de 5 stappen om je ware potentie te leven