Wat is het probleem? Je loopt vast!

door | Blog | 0 Reacties

Je voelt je leeggezogen en hebt geen energie meer om te doen wat jij wil. Je loopt vast. Eigenlijk weet je niet eens echt wat jij wil.
Het is sowieso van ondergeschikt belang hoe jij je voelt. Alles wat je doet, levert voor jouw gevoel toch niets op.

Je werkt keihard om alle ballen in de lucht te houden en nog is dat niet voldoende. Je bent altijd op zoek naar innerlijke rust.
Waarom blijf je steeds op dit punt terugkomen? Wat zijn je blinde vlekken?

De onderstaande punten komen je vast bekend voor:

Wegcijferen

Je bent continu bezig om het anderen naar de zin te maken, zorgen dat er harmonie is, zodat er geen conflict ontstaat. Het belang van anderen staat altijd voorop, omdat je het fijn vindt dat alles vlekkeloos verloopt. Dit maakt dat wat jij wilt, steeds verder naar de achtergrond verschuift. Je stopt het weg.

Grenzen

Het stellen van grenzen vind je lastig, dus dat doe je niet of nauwelijks met als gevolg dat anderen over je heen lopen. Maar wat zijn jouw grenzen eigenlijk? Weet je dat wel? Want als je niet weet wat jouw grenzen zijn, kun je ze ook niet bewaken.

Uitspreken

Jij hebt het idee dat jouw mening er niet toe doet. Om conflict te voorkomen, spreek je die niet uit. Het is veiliger om geen standpunt in te nemen. Alles blijft dan in harmonie en dat is fijn! Maar is dat ook echt zo?

Passieve agressie

Als dingen niet gaan, zoals jij zou willen, uit zich dat in koppigheid, hakken in het zand, negeren of zelfs helemaal van de radar verdwijnen. Je keert steeds meer in jezelf en stopt je boosheid weg.

Automatische piloot

Doordat je altijd vooruit denkt en zorgt dat alles in harmonie gaat, leef je op de automatische piloot. Je verdooft je eigen gevoel in de hoop dat je innerlijke rust ervaart. Maar de automatische piloot zorgt dat je in slaap blijft. Je moet alert zijn om de juiste actie te nemen.

Gericht op de ander/versmelten

Omdat je altijd gericht bent op de ander en wil zorgen dat alles in harmonie is, leef je het leven van de ander. Je versmelt als het ware met de ander. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk niet weet wat jij nu zelf wilt.

Harmonie

Je bent zeer sfeergevoelig en streeft altijd naar harmonie. Als alles in harmonie is, ontstaat er geen conflict. Tenminste, niet in de uiterlijke wereld. Maar in jouw innerlijke wereld levert dit wel conflict op.

Uitstellen

Door ongenoegen uit de weg te gaan, ga je aan de slag met onbelangrijke zaken. Hierdoor stel je de voor jou belangrijke zaken uit. De daadkracht ontbreekt. Je raakt steeds verder van jezelf verwijderd.

Substituut hard werken

Je werkt hard, heel hard, maar het levert jou niets op. Je bent moe en uitgeblust. Dit is een vlucht. Als je hard werkt, hoef je niet bezig te zijn met je eigen gevoel, dus stop je het nog verder weg.

Herken je je in één of meerdere van de bovenstaande punten en wil je wil niets liever dan de cirkel doorbreken? Laat het me weten! Ik help je en ik daag je uit om in je innerlijke kracht te komen en persoonlijk te groeien.

Ik nodig je graag uit voor een persoonlijk succesgesprek.

Plan meteen een succesmoment in mijn agenda.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download mijn gratis e-boek

Leef je ware potentie

Ontdek de 5 stappen om je ware potentie te leven