Eerlijk zijn

door | Blog | 0 Reacties

Om een verandering te kunnen doorvoeren, is het belangrijk eerlijk te zijn tegenover jezelf en de ander. In te zien dat je een altijd een strategie hanteerde om te overleven in de buitenwereld. Je gaat jezelf ontdoen van je blinde vlekken. Als je niet eerlijk bent, kun je “het probleem” niet in de kern aanpakken.

Neem tijd voor jezelf

Om persoonlijk te groeien is het van belang dat je stilstaat bij dat wat je altijd gedaan hebt, je niet brengt wat je nodig hebt. Neem dus regelmatig de tijd om na te denken over je gedachten, gevoelens en acties en houd jezelf een spiegel voor. Plan tijd voor jezelf in je agenda.

Wees mild!

Wees eerlijk hoe dit voelt en wat je motiveert om dingen te doen. Erken je emoties zonder deze te veroordelen. Analyseer ze. Erken je fouten en tekortkomingen. Als je wil groeien, moet je jezelf zien zoals je echt bent met al je sterke en zwakke punten. Wees mild en realistisch! Behandel jezelf met dezelfde compassie als je je beste vriend(in) behandelt.

Luister goed

Luister naar opbouwende kritiek. Het is niet altijd even makkelijk, maar je kunt er waardevolle inzichten van krijgen. Luister ook goed naar je innerlijke stem. Hoe vaker je dat doet, hoe beter je bent afgestemd op je ware potentie. Zorg dat je in verbinding bent met jezelf en anderen.

Neem verantwoordelijkheid

Ga na welke negatieve overtuigingen je hebt over jezelf en buig deze om naar positieve, constructieve gedachten. Neem verantwoordelijkheid voor je acties en keuzes. Geef niet anderen de schuld. Doe je niet anders voor dan dat je bent. Wees jezelf!

Begrip voor jezelf

Probeer je echte drijfveren te begrijpen. Onderzoek waarom je bepaald gedrag vertoont. Wat de onderliggende gedachten zijn.

Wees niet bang voor verandering. Verandering is een natuurlijk proces en hoort bij het leven. Het helpt je om een betere versie van jezelf te worden. Natuurlijk is het spannend, maar het is de moeite waard!

Grenzen stellen en bewaken

Stel duidelijke grenzen en communiceer daar open en eerlijk over. Het is belangrijk om jezelf te beschermen en het schept duidelijkheid voor de ander. Het is belangrijk je grenzen te stellen en te bewaken. “Nee” zeggen tegen een ander, is “Ja” zeggen tegen jezelf.

Gun jezelf de wereld

Heb geduld met jezelf! Ook hiervoor geldt: heb net zoveel geduld voor jezelf als dat je voor je beste vriend(in) hebt. Hoe fijn is het om je eigen beste vriend(in) te zijn? Leg jezelf in de watten. Koop eens een leuk cadeautje voor jezelf. Gun jezelf de wereld. Maak jezelf je hoogste prioriteit. Jij bent het waard!

Vind jij het moeilijk om de eerste stappen te zetten, maar wil jij wel met jezelf aan de slag? Heb jij behoefte aan een coach, gids en/of een spiegel? Laat het me weten! Ik help je en ik daag je uit om in je innerlijke kracht te komen en persoonlijk te groeien.

Ik nodig je graag uit voor een persoonlijk succesgesprek.

Plan meteen een succesmoment in mijn agenda

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download mijn gratis e-boek

Leef je ware potentie

Ontdek de 5 stappen om je ware potentie te leven